Det sociale netværk - få drømmejobbet via LinkedIn

Jobmarkedet er spækket med kandidater, der enten er ledige eller på jagt efter nyt job. Men vejen op ad karrierestigen er hård, og det kræver tid og gåpåmod, hvis du vil skille dig positivt ud fra mængden.
Aktivitet på sociale netværk som LinkedIn kan være vejen til det job, du drømmer om. LinkedIn Danmark er erhvervslivets sociale netværk. Her kan du netværke med andre fra din branche, du kan skabe nye kontakter og få nytte af de mange mennesker, du allerede har i dit netværk. Vi giver her en række gode råd til, hvordan du kan bruge LinkedIn til at fremme din karriere - og til at øge din synlighed over for f.eks. headhuntere og potentielle, fremtidige samarbejdspartnere.

LinkedIn er dit professionelle sociale netværk

Cirka 15 procent af danskerne er registreret som brugere på LinkedIn Danmark. Dermed har det sociale netværk cirka 840.000 brugere, som du kan blive eksponeret over for. Med så mange brugere er det dog nødvendigt, at du bruger det sociale netværk aktivt og bruger tid på at opbygge en attraktiv profil, så du henvender dig til mulige relevante samarbejdspartnere.
Først skal du beslutte dig for, hvilket sprog du vil benytte på din profil. Dette afhænger af, hvad man gør i din branche eller inden for den målgruppe, som du gerne vil ramme. Bruger branchen engelsk, så gør det samme, da det øger dine chancer. Næste skridt er at finde de nøgleord, som du gerne vil findes på. Du kan her lade sig inspirere af andre på det sociale netværk, som har en faglig profil, der ligner din. Nøgleordene skal du bl.a. forsøge at få ind på de 120 tegn, som der er plads til i din titel.


Bliv fundet på dine nøgleord

Nøgleordene skal indgå i din beskrivelse af dig selv. Her kan du tillade dig at være personlig, men samtidig er det din mulighed for at brande dig og skabe et fokus for din profil og dermed for din person. LinkedIn er det sociale netværk, hvor du er professionel, men du skal stadig lade din personlighed skinne igennem - samtidig med, at du beskriver dine kernekompetencer. Under Skills & Expertise kan du uddybe dine professionelle kompetencer. Her er det vigtigt at være specifik.


Brug det sociale netværk aktivt

Dine kernekompetencer er dog ikke det eneste, du skal fremhæve. Sociale netværk handler mest af alt om at netværke. Når du udfylder uddannelse og erfaring, knytter du dig nemlig til nogle organisationer og virksomheder. Hvis virksomheden er på LinkedIn, vil du typisk blive tilføjet deres profil og derigennem kan du komme i kontakt med andre på det sociale netværk, som er fagligt relevante for dig.
At netværke handler om gensidigt at styrke og hjælpe hinanden. Jo flere mennesker du er forbundet med, jo flere steder er du synlig. LinkedIn foreslår nemlig anden- og tredjeleds-forbindelser, så du kan udnytte det at kende nogen, der kender nogen til at få nye kontakter. 


Gensidig gavn af de sociale netværk
Når man netværker, er det vigtigt ikke kun at bruge netværket til sin egen fordel – det handler også om at give noget igen og på den måde skabe social kapital. Gode anbefalinger er guld i dine lommer. Spørg efter anbefalinger i dit netværk og giv nogle igen. Det er desuden en god idé at melde sig ind i grupper, der er relevante for ens fagområde og derefter aktivt tage del i diskussionerne. Vis engagement, svar på spørgsmål og hjælp de andre i gruppen, så du synliggør dig selv positivt. Bruger du kun det sociale netværk til at promovere dig selv, har det en negativ effekt. Det anbefales desuden, at du er seriøs og holder dig til det faglige. Det skaber respekt omkring din person og for dine kompetencer.

Populære netværk