Informationer

Gade og nr:
Pilestræde 58 6
Postnr:
1112
By:
København K
Website:

DUP - Danske Uafhængige Pladeselskaber

DUP arbejder for den Danske uafhængige musik – fra skabelse til succés – i Danmark og i udlandet.

DUP er en non-kommerciel interesseorganisation for små og mellemstore pladeselskaber i Danmark. DUP medvirker til at fremme og udvikle vækstlaget i dansk musik og er en kulturbærerende forening, hvis fornemmeste rolle er at skabe optimale rammer og muligheder for artister og pladeselskaber, der ofte er styret af idealister og entreprenører. Foreningen har eksisteret siden 2002 og har siden da styrket vækstlaget i dansk musik.

Pladeselskaber skal i dag manøvrere på et marked, der er domineret og påvirket af major-selskaber. Det er i dag en realitet, at de store selskaber via fusioner bliver større og færre. Hvor der for 10–15 år siden var store indie selskaber, der var på størrelse med den mindste major, er der i dag kun fire major-selskaber (SonyBMG, Universal, EMI og Warner), der kontrollerer over 70% af markedet i Danmark. Dette giver ikke meget indflydelse og plads til de enkelte uafhængige artister og selskaber, der efter DUPs erfaring let bliver klemt af de mere kommercielle metervarer, som de store selskaber satser på for at tilfredsstille deres aktionærer.

DUP er ikke kategorisk imod de store selskaber, som i flere henseender har været forgangsmænd for, eller samarbejdspartnere med de mindre selskaber – bl.a. som distributører af de uafhængiges musik. Men udviklingen viser, at det er nødvendigt, at de uafhængige selskaber forener sig for at kunne skabe fair vilkår. På den baggrund arbejder DUP således for at optimere betingelserne for de mindre pladeselskaber nationalt såvel som internationalt.

DUP har fem indsatsområder:
1. Musikpolitisk og branchemæssig indflydelse
2. Påvirkning og udvikling af international musikpolitik
3. Vidensdeling og nytænkning
4. Synliggørelse af Dansk musik i udlandet
5. Fælles handels- og produktionsaftaler

Læs mere på vores hjemmeside!

Fordele som medlem af DUP:

• Benytte dig af fordelagtige aftaler for foreningens medlemmer ved bl.a. tryk af CD’er og vinyler, annoncering, kurér-service og køb af stregkoder.
• Medlemsarrangementer om tendenser, problemstillinger eller nye udfordringer i branchen, oftest med eksterne oplægsholdere.
• Mulighed for at bringe enkelte sager til pressens og omverdens opmærksomhed igennem foreningens bestyrelse og netværk.
• Mulighed for at holde fokus på udviklingen af din forretning igennem nyhedsbreve, arrangementer og kontakter i foreningen.
• Samarbejde og fordelagtige tilbud i forbindelse med brancheevents som for eks. SPOT Festival
• Adgang til et stort europæisk uafhængigt netværk igennem DUPs medlemskab i foreningen IMPALA og igennem WIN – Worlwide Independent Network.
• Direkte markedsføring af dit selskab og kunstnere igennem det årlige engelsksprogede magasin BOOM BOOM som udgives af DUP ca én gang årligt

- Samt favorable medlemsrabatter

Populære netværk


Powered by Secoya CMS - www.secoya.dk