Informationer

Gade og nr:
Lundtangvej 16
Postnr:
6830
By:
Nørre Nebel
Website:

Foreningen af Limtræfabrikanter i Danmark

Foreningen af Limtræfabrikanter i Danmark, kaldet FLD, blev grundlagt først i tresserne, da flere var begyndt at producere dette spændende produkt efter inspiration fra bl.a.Tyskland, Norge og U.S.A. Der var behov for et fælles nationalt grundlag, til at påvirke normer og byggetraditioner.

De fleste producenter tog afsæt i håndværket med træ, og gik fra f.eks. den traditionelle tømrerforretning over til blandet håndværk og industri, for til sidst udelukkende at koncentrere sig om limtræ til bærende konstruktioner.
Mange af de tidlige medlemmer producerer stadig limtræ, og det bevidner at byggekomponenter af limtræ var kommet for at blive.

Formål og medlemmer
Foreningens formål er at virke for øget og hensigtsmæssig anvendelse af limtræ, og i det hele taget varetage medlemmernes fælles interesser udadtil.

Som medlem af foreningen kan optages enhver virksomhed, der i Danmark på industriel basis fremstiller limtræ til bærende konstruktioner, og som har underkastet sig den offentlige kontrol, der til enhver tid er etableret med hensyn til sådan virksomhed.

Som associerede medlemmer kan endvidere optages udenlandske virksomheder, der på industriel basis fremstiller limtræ til bærende konstruktioner.

L – mærket
Limtræet blev hurtigt en populær og troværdig spiller på det danske byggemarked, og L – mærket var en realitet som kvalitetsstempel underlagt Dansk Ingeniør Forening, kaldet D.I.F., refererende til Boligministeriet.
D.I.F. er nu nedlagt og det velkendte L- mærke er overgået, som registreret varemærke til FLD, hvor man som medlem er berettiget til at bruge det i sin markedsføring, så hold øje med det.

Brug træ og gavn miljøet

Foreningen af Limtræfabrikanter i Danmark arbejder for øget og hensigtsmæssig anvendelse af limtræ. Se medlemmerne.
Når du bruger træ som bygningsmateriale, får du adskillige miljø fordele.

* Træ er et af vore få fornyelige materialer
* Træ bekæmper drivhuseffekten
* Træ bruger mindst energi
* Træ sikrer et godt indeklima
* Træ er økologisk og grønt

Populære netværk