Styrk dit professionelle netværk - gode råd fra dansk netværksekspert 

Et godt netværk kan gøre dig solidt rustet til at nå dine mål i karrieren. Vi har interviewet netværksekspert Charlotte Junge, som her giver en række gode råd til, hvordan du kan bruge dit professionelle netværk til at nå dine karrieremål.

Dette er del 2 ud af 2 – læs første del 

Netværk dit til nyt job 

Et godt netværk kan være vejen til at finde nyt job – ikke ment som i at du skal bede dit netværk om job, men at du skal bruge dit netværk til at få viden og kontakter på relevante områder og derigennem;
  1. brande dig selv/være synlig i forhold til relevante jobmuligheder.
  2. skaffe information om relevante jobs.
Faktisk kan netværk være vejen til alle dine mål, ligesom du ved at netværke kan hjælpe andre til at nå deres mål. 

Dit professionelle netværk - fysisk og virtuelt 

Anbefalingen er, at du både netværker ude i marked og virtuelt på f.eks. de sociale medier. ”Udarbejd din egen netværksstrategi som baserer sig på din personlighed og din situation - i de perioder hvor du har et konkret mål, skal du gå aktivt ud i netværket og bede om hjælp, mens du i de perioder, hvor du ikke har noget konkret, skal være der for dit netværk. Nogle gange vil du bruge meget tid på at netværke, mens du i andre perioder bruger mindre tid,” fortæller Charlotte Junge.
Sociale medier som eksempelvis LinkedIn er et godt redskab til at vedligeholde dit professionelle netværk og udnytte dets potentiale. Det kræver, at du bruger LinkedIn aktivt; forespørger på input og kontakter samt lægger nyttige informationer, links osv. ud til gavn for dine kontakter.

Læs mere om, hvordan du kan bruge det professionelle netværk LinkedIn >>  

”Netværk handler om at give og tage, men ikke på noget for noget-måden.
Det kan lyde naivt, men hvis du giver, så gør det for at hjælpe, for at se
din viden, erfaringer m.v. blive anvendt til gavn for andre – og vær klar til
at få igen. Ikke nødvendigvis lige umiddelbart efter og ikke nødvendigvis
af alle, du har givet noget, men der kommer noget igen – og regnskabet
bliver over tid udlignet ligesom på gynger og karruseller."


Citat fra bogen ”Netværk – vejen til målet” af Charlotte Junge 

Formelle netværk og netværksaktiviteter 

Hvis du har et ønske om at få sparring på et bestemt område, udvikle dig inden for noget, få viden om et nyt området mv., kan det være hensigtsmæssigt at gå ind i et eller flere formelle netværk. ”Og hvordan finder du så frem til de rette? – tjah, spørg i dit netværk om de kender til formelle netværk, der handler om det, du søger. Findes de ikke, kan du selv opstarte et netværk på området…” anbefaler Charlotte Junge.
Du kan også deltage i forskellige netværksaktiviteter, såsom konferencer, seminarer, sociale aktiviteter, blogs, online communities etc. og derigennem møde mennesker, som kan give dig det ønskede, og/eller hvor du kan bidrage med din viden, dine kompetencer etc. 

Tips til at få gang i dit professionelle netværk 

  • Lav en netværksstrategi og sæt dig nogle mål for, hvad du vil opnå
  • Udfordr dig selv – det gælder om at springe ud i det
  • Brug de sociale medier aktivt, og signalér at du også er villig til at give i dit netværk
  • Sørg for at komme ud til nogle arrangementer hvor du møder nye mennesker og derigennem udvikler dit netværk 

Hvem er Charlotte Junge? 

I 2003 etablerede Charlotte Junge sin 100 % netværksbaserede konsulentvirksomhed JUNGE, hvor hun arbejder inden for fire hovedområder: Netværk, Karriererådgivning, Virksomhedsudvikling og Bestyrelsesarbejde.

Charlotte har en HA og HD(U) fra hhv. Handelshøjskolen i Århus og København. Efter endt uddannelse arbejdede Charlotte 8 år i Kina som projektleder, controller og salgschef og siden i Danmark som HR-Manager hos Jyllands-Posten og konsulent hos Mercuri Urval.

Charlotte Junge har skrevet to bøger om netværk; ”NETVÆRK – vejen til målet” og ”NETVÆRK – vejen til målet 2.0”. Du kan læse mere om Charlotte Junge på www.junge.nu og www.netvaerkvejentilmaalet.dk

Populære netværk