Informationer

Gade og nr:
Sankt Annæ Plads 16
Postnr:
1250
By:
København K
Website:

Ingeniører Uden Grænser

Ingeniører uden Grænser (IUG) er en teknisk humanitær organisation, der gennem visionen 'et liv efter overlevelse' søger at genetablere livsbevarende foranstaltninger for mennesker i nød. Vi arbejder i katastrofeområder og sikrer hurtigst muligt adgang til rent drikkevand, ordnede sanitære forhold og tag over hovedet. IUG yder også hjælp og støtte til projekter i udviklingslande hvor medlemmernes tekniske viden kan afhjælpe nød og bekæmpe fattigdom.

IUG ledes af en medlemsvalgt formand og bestyrelse. Organisationen blev startet i 2001 og er nu vokset til cirka 400 medlemmer. Vi er en non-profit organisation og finansieres udelukkende via medlemmernes kontingenter og de bidrag, som offentlige og private donorer yder. IUG's sekretariat er bemandet med en deltidsansat sekretariatsleder, der bistås af frivillig arbejdskraft.

Vores hovedkontor er placeret i centrum af København og vi har pt studenterorganisationer i Aalborg, Århus, Odense og København.

Vores Vision

Med udgangspunkt i ingeniørmæssig og teknisk ekspertise samarbejder IUG med andre nødhjælpsorganisationer om at yde livsbevarende hjælp til mennesker i katastroferamte områder. IUG yder desuden teknisk, humanitær bistand ved projekter, som kan afhjælpe nød.

Den daglige ledelse

IUG har 3 indsatsområder: Beredskabet, projektgruppen herunder produktudviklingsgruppen og studenterorganisation. Den daglige administration forestås af IUG's sekretariat, der består af 20-25 frivillige og sekretariatsleder Christina Hennings.
Fordele ved at være medlem

IUG tilbyder en enestående mulighed for at blive medlem af en frivillig organisation med fokus på teknisk humanitært arbejde: Vi supporterer organisationer som f.eks. Dansk Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp ved at sikre adgang til rent vand, ordentlige sanitære forhold samt elektricitet for udsendte nødhjælpsarbejdere og ofre for katastrofer.

Som medlem modtager du løbende nyheder om organisationens arbejde, invitationer til events og foredrag her i Danmark, og får desuden IUGs nyhedsbrev med opdateringer fra de forskellige projekter rundt omkring i verden 4 gange om året, samt en årlig beretning.

Et årskontingent koster 250 kr.
Pt. består foreningen primært af maskinmestre, ingeniører og teknikere, men andre der ønsker at støtte op om vore mærkesager er mere end velkomne til at melde sig ind.
For studerende

Som studentermedlem af IUG er der en række uddannelsesmæssige fordele. Organisation hjælper gerne med at udvælge cases til specialer og stiller rådgivning samt viden om organisationens projekter til rådighed for studerende.

Foreningen har underafdelinger i Aalborg, København, Odense og Århus, hvor studerende kan mødes, diskutere projekter og fag. Læs mere om studenterorganisationerne under IUG i Danmark.

Et årskontingent for studerende koster 100 kr.
Tegn et firmamedlemskab eller bliv sponsor

IUG ønsker at engagere sig i flere projekter, der har brug for ingeniører. Vi har derfor altid projekter på tegnebrættet og engagerede frivillige, der gerne involverer sig herhjemme eller ønsker at blive udsendt til kriseramte områder. Som firma kan man støtte op omkring IUG's aktiviteter på to forskellige møder: Man kan tegne et firmamedlemskab eller vælge at blive sponsor.

Et firmamedlemskab koster 5000 kr. pr. år.
Sidder du i en virksomhed, der tænker på at støtte IUG's arbejde gennem et sponsorat, så har vi forskellige typer af sponsorpakker "til salg". Sponsorpakkerne indeholder flere fordelagtige tilbud til din virksomhed; blandt andet sikrer et sponsorat eksponeringen af din virksomhed og du får mulighed for at deltage i forskellige faglige netværksarrangementer.

Populære netværk


Powered by Secoya CMS - www.secoya.dk