Informationer

Gade og nr:
Landemærket 23-25
Postnr:
1016
By:
København K
Website:

KODA

KODA er en nonprofit medlemsforening. Vores opgave er at sørge for, at dem, der har skabt musikken, får betaling, når deres musik spilles offentligt.

Det gør vi ved at lave aftaler om betaling for brug af medlemmernes værker, når disse bliver spillet offentligt (fx i radio, ved koncerter, restauranter mv.). På baggrund af aftalerne betaler vores kunder et vederlag for at anvende musikken. Vi sender så pengene til komponisterne, sangskriverne og musikforlagene.

Vi forvalter også de såkaldte mekaniske rettigheder, dvs. rettighederne til indspilning af musikværker på cd'er, bånd, film, video og andre lydbærende medier. Det sker gennem NCB.
KODA støtter musiklivet

Hvert år uddeler KODA 10 pct. af de samlede indtægter til udvikling af dansk musik - de såkaldte "nationale midler, som blev til 51 mio. kr. i 2009. KODA har et højt aktivitetsniveau og fremmer ny dansk musik. Vi er blandt andet med bag Spil Dansk Dagen, KarriereKanonen, Musikzonen og KODA SKOLEKONTAKT.

Hvem får pengene?

Alle pengene - minus en mindre del til administrationen - går videre til dem, der har skabt musikken. KODA har ingen egenkapital. Hvor meget den enkelte komponist eller forfatter skal have udbetalt, bliver udregnet efter reglerne i KODA's fordelingsregler. Beløbet er bl.a. afhængigt af, hvor musikken er blevet spillet og i hvor lang tid. KODA har ca. 34.500 medlemmer.
Hvem skal betale?

Alle, der benytter musik på steder, som er offentlige i ophavsretslovens forstand, skal betale vederlag til KODA.
Vi har ca. 40.000 kunder i forskellige brancher

Hvem er de? Virksomheder, der har musik på kontoret, restauranter, der spiller cd, radio eller har en pianist, der spiller hyggemusik. Det er internetudbydere, diskoteker, klubber, foreninger og byfest-arrangører, og det er DR, TV2, lokalradioer mv.

Mission

* KODA sikrer, at et mangfoldigt udbud af musik kan spilles overalt i samfundet.

Visioner

* Vi gør det muligt for både store og små aktører i både den digitale og analoge verden at få let adgang til at spille stort set hele verdens repertoire af musik.
* KODA er alle musikbrugernes foretrukne samarbejdspartner, når det drejer sig om brug af musik i Danmark.
* Musikbrugerne oplever, at musikken har en stor værdi for deres virksomhed og påskønner den.
* Indhentningen af vederlag hviler på forståelse og accept hos musikbrugerne for musikkens fødekæde.
* Der kan skabes musik på et professionelt grundlag, fordi vederlagene går til musikkens skabere.
* Musikskaberne, i en verden med mange valgmuligheder, vælger KODA, fordi vi er bedst til at varetage deres rettigheder.
* KODA sikrer de professionelle musikskabere en indflydelse på forvaltningen af deres rettigheder.
* KODA formår at skabe en mere nuanceret forvaltning, hvor KODA i stor grad kan tilbyde valgmuligheder til de enkelte musikskabere uden at det grundlæggende hæmmer effektiviteten.
* KODA anses for at være en værdiskabende, innovativ og troværdig samarbejdspartner af kunder, medlemmer, medlemsforeninger, tilsvarende selskaber i andre lande, repræsentanter for andre typer af rettigheder og offentlige myndigheder.

Populære netværk


Powered by Secoya CMS - www.secoya.dk