Informationer

Gade og nr:
Studiestræde 14, 1
Postnr:
1455
By:
København K
Website:

OSL - Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark

Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark er en brancheforening for virksomheder i Danmark, der leverer løsninger og ydelser baseret på åbne standarder eller open source.

Som fastlagt i vedtægterne har OSL til formål "... at virke i interesse for leverandører af open source software ved at fremme et åbent og velfungerende marked for udvikling, salg og levering af open source software til private og offentlige aftagere baseret på åbne standarder."

Således er det frie valg af software en kernesag for OSL.

Ingen - hverken offentlige institutioner eller private virksomheder - skal låses til én leverandør, ligesom hverken virksomheder eller borgere skal tvinges til at bruge et bestemt produkt for at kunne kommunikere med det offentlige.

Derfor arbejder OSL for åbne standarder, for ligestilling af open source baserede løsninger med proprietære løsninger og for adgang for open source til offentlige indkøbsaftaler.

Som det endvidere står beskrevet i vedtægterne, skal foreningen med samme formål deltage i internatonale netværk og sammenhænge.

OSLs definition af open source software
Definition af open source software skal fastlægges på grundlag af The Open Source Definition, således som denne til enhver tid formuleres af Open Source Initiative (OSI).

Vision og målsætninger

Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark (OSL) ønsker et reelt markedsbaseret valg mellem forskellige typer af softwareudvikling og -licenser, således at valget af open source software sker på grundlag af kvalitet, pris, anvendelighed og hensigtsmæssighed.

OSL arbejder for et reelt valg af IT-arkitektur - i det offentlige såvel som i den private sektor.

Medlemmer i OSL
OSL er en brancheforening for virksomheder i Danmark, der leverer løsninger og ydelser baseret på åbne standarder eller open source.

OSLs medlemmer repræsenterer det danske open source øko-system; et netværk af leverandører indenfor alt, der har med open computing at gøre.

Populære netværk


Powered by Secoya CMS - www.secoya.dk